۱۳۸۷ اسفند ۷, چهارشنبه

رایانه جیبی یا کامپیوتر جیبی PDA چیست؟

PDA مخفف Personal Digital Assistant است که یک رایانه جیبی است.
از این وسیله می توان برای تنظیم و نگهداری اطلاعات شخصی استفاده کرد یا به تعبیری یک دفترچه یادداشت کوچک اما این اولین و ابتدایی ترین کاری است که می توان با این رایانه کوچک انجام داد ولی نباید به این مقدار بسنده کرد چرا که این وسیله کارهای زیاد دیگری نیز می تواند انجام دهد. این رایانه می تواند به عنوان یک دفتر کار کوچک و البته همراه برای شما ایفای نقش کند. همیشه اولین ایرادی که به این وسیله کار راه انداز وارد می شود این است که ابعاد بزرگی دارد یا این که نیازی به صرف چنین هزینه ای نیست اما در جواب باید گفت که این وسیله به عنوان یک منشی تمام عیار می تواند انجام وظیفه کند. شما می توانید در این رایانه ، فهرستی از کارهایی را که باید انجام دهید، فهرست قراردادها، نام ها، شماره تلفن ها و نشانی ها، لیست پروژه ها و سایر گزارشات متنوع و مورد نیاز خود خلاصه هر آن چه را که می خواهید همراه تان داشته باشید، ثبت و نگهداری کنید.
تمام این موارد به اضافه نرم افزارهای کاربردی مانند مجموعه Office، ارتباط با اینترنت، پخش کننده چند رسانه ای و هر آن چه که در سیستم رومیزی خود دارید. مزایا به این جا ختم نمی شود و دو قابلیت ویژه این دستگاه که یکی قابل حمل بودن و دیگری استفاده به عنوان تلفن همراه است، همه و همه این دستگاه را ایده آل می سازد. با این توضیحات نمی دانم نظر شما در مورد این دستگاه چگونه خواهد بود؟
در حال حاضر بسیاری از تولید کننده گان نرم افزارهای مختلف، نسخه ای از نرم افزارهای خود را مانند مرورگر وب، تلفن اینترنتی و .... مخصوص این رایانه ها را تولید کرده اند و نیز برنامه هایی که می توان به راحتی بین این رایانه با رایانه معمولی خود ارتباط برقرار کنید و به تبادل اطلاعات با آن بپردازید. تاکنون انواع مختلفی از PDAها به وسیله شرکت های مختلف ساخته شده و روانه بازار شده است که قابلیت های فراوانی دارند. از جمله این قابلیت ها می توان علاوه بر تلفن همراه، از امکانات دیگر مانند موقعیت یاب “GPS” ، دوربین دیجیتال و .... نام برد.

انواع PDA
PDAها به دو گروه تقسیم می شوند. اولین گروه؛ رایانه های دستی “Hand-Held” است و دومین گروه؛ رایانه های “Palm-Size” می باشد. مهمترین تفاوت بین دو گروه ذکر شده، اندازه PDA، نوع نمایشگر و نحوه ورود اطلاعات است.
رایانه های دستی در مقایسه با رایانه های Palm-Size ، بزرگ تر و سنگین تر هستند. این نوع رایانه ها دارای صفحات نمایشگر LCD بزرگتر و یک صفحه کلید کوچک Touch-screen برای ورود اطلاعات می باشند. رایانه های Palm-size سبک تر و کوچک تر هستند. این نوع از رایانه ها از صفحات نمایشگر LCD کوچک و فناوری stylus/touch-screen استفاده می کنند اما نکته قابل توجه در این نمایشگرها برنامه تشخیص تایپ دستی برای ورود اطلاعات است که کار را برای کاربر بسیار آسان و لذت بخش می کند. البته نوع تشخیص یا به اصطلاح حساسیت نمایشگرها به این فناوری با یکدیگر تفاوت دارد.
اگر کارایی PDAها را فاکتور بگیریم، اکثر PDAها از سخت افزار مشابه استفاده می کنند. این سخت افزار عبارتند از : ریزپردازنده، حافظه ، باتری، نمایشگر LCD، دستگاه ورودی ، پورت های ورودی و خروجی نرم افزارهایی مانند رایانه های شخصی نظیر سیستم عامل که روی آنها نصب می شود.

ریزپردازنده:
جزو اصلی این دستگاه ، پردازنده آن است. ریزپردازنده این دستگاه یکی از عوامل مهم در هنگام خرید است به طوری که بین پردازنده های 200MHz و 500MHz اختلاف قیمتی بسیار وجود دارد. هر چند که دیگر باید به دنبال پردازنده های زیر 500 نبود چرا که بسیار کند کار می کنند و انتظار را برآورده نمی کنند. هر چند که برخلاف رایانه های شخصی، دستگاه های PDA از ریزپردازندهای کوچک تر و ارزان تر استفاده می کنند.
پردازنده های موتورولا، سامسونگ، هیتاچی و اینتل انواع این پردازنده ها می باشند. شاید با نگاه به نوع سرعت پردازنده ها و این ذهنیت به وجود آید که سرعت پایین را باید تحمل کرد اما در واقع این چنین نیست چرا که با توجه به نوع نرم افزارهایی که استفاده می شود و همین طور انتظارات ما از این دستگاه کوچک، سرعت قابل قبولی را این پردازنده ها فراهم می آورند و نوع نرم افزارهای نوشته شده نیز بر همین مناسبت؛ پس بهتر است پردازنده این دستگاه را با رایانه های شخصی مقایسه نکینم.

هیچ نظری موجود نیست: