۱۳۸۷ بهمن ۲۱, دوشنبه

اتصال دو هارد به یک کامپیوتر ( هارد به هارد کردن)

وصل کردن همزمان دو هارد به یک کامپیوتر که اصطلاحا هارد به هارد هم نامیده می شود یکی از سریع ترین روش های تبادل اطلاعات بین دو کامپیوتر است که اگر با جزئیات این کار آشنا باشید، در مدت زمان بسیار کوتاهی قابل انجام می باشد.

برای انجام این کار ابتدا یک هارد سالم ترجیحا با مارکی مشابه هارد اصلی سیستم تهیه نمایید. سپس درب کیس کامپیوترتان را باز نموده و یکی از کانکتورهای آزاد IDE و یک کابل برق به هارد دوم وصل کنید. اگر کابل IDE آزاد در سیستم تان وجود ندارد می توانید یکی از کانکتورهای CD-ROM یا Writer را باز کرده و به هارد دوم متصل کنید. البته بهتر است هر دو هارد را با یک کابل IDE مشترک به برد اصلی متصل کنید. در این حالت هاردی که می خوهید سیستم عامل از آن بوت شود باید Master و هارد دیگر Slave شود. این کار از طریق جابه جا کردن زائده کوچکی که در پشت هارد وجود دارد صورت می گیرد. روی اغلب مادربردها تصویری وجود دارد که حالت های مختلف این زائده را نسبت به پین ها برای تعیین حالت های Master و Slave مشخص کرده است. با تغییر مکان این زائده که جامپر (jumper) نامیده می شود، هارد هاوی سیستم عامل را Master ( فرمان ده) و هارد دوم را Slave ( فرمان بر) کنید. سخت افزار سیستم از این ترکیب برای انجام نظم در تبادل اطلاعات از طریق یک کابل مشترک استفاده می کند.

پس از انجام کارهای فوق قاعدتا با روشن کردن کامپیوتر باید درایوهای هارد دوم در کنار درایوهای هارد اصلی ظاهر شوند. اما در صورت عدم وقوع چنین مساله ای، پس از Restart کردن کامپیوتر وارد Setup مادربرد شده و در بخش Standard CMOS Features، وضعیت Primary IDE را بررسی نمایید. مادربرد دارای دو کانکتور IDE می باشد که IDE0 و IDE1 نام دارند. IDE0 در Setup سیستم Primary یا اولیه و IDE1 ثانویه یا Secondary نامیده می شود. در یک حالت استاندارد اتصال بهتر است CD-ROM یا DVD-ROM و CD-RW از طریق یک کابل به IDE1 وصل شده و هارد سیستم هم به IDE0 متصل گردد.
در چنین حالتی با اضافه کردن هارد دوم به کانکتور آزاد
IDE0 و Slave کردن آن ، ترکیب زیر در Standard CMOS Features برنامه Setup نشان داده می شود.

هارد اصلی سیستم   Primary IDE Master
هارد دوم                  Primary IDE Slave
درایوهای سی دی یا دی وی دی      
Secondary IDE Master
درایوهای سی دی، دی وی دی       
Secondary IDE Slave
اگر روبروی عبارت اول
[None] نوشته شده باشد به این معنی است که هارد اصلی سیستم عامل باید از آن با (Load) شود شناخته نشده است. در این حالت اصولا سیستم عامل بالا نمی آید و پیغام Boot Failure ظاهر می گردد.
اگر روبه روی عبارت دوم عبارت
[None] باشد یعنی هارد دوم شناسایی نشده است. برای انجام این کار روی کلمه ی [None] مقابل عبارت دوم رفته و کلیلد Enter را فشار دهید تا سیستم اصطلاحا هارد را کشف (Detect) کند. نشانه Detect شدن هارد، درج شدن نام و مشخصات آن روبروی عبارت دوم است. اگر چنین اتفاقی روی نداد، پس از بررسی اتصالات کابل IDE و کابل برق به هارد دوم مجددا سعی کنید هارد Detect شود، در صورت شکست تلاش ها می توان حدس زد که هارد خراب است یا با سیستم سازگاری ندارد.  


۱ نظر:

ناشناس گفت...

لطفا طريقه ي اتصال دو كامپيوتر باهم به وسيله ي بلوتوس را هم توضيح دهيد .

با تشكر