نام و آیکون شبکه
می توانید با شخصی سازی نام و آیکون های شبکه، پیمایش در Network Center را آسان تر سازید و به راحتی بتوانید چندین شبکه را از یکدیگر متمایز سازید.
هنگامی که شبکه ای را راه اندازی می کنید، ویندوز ویستا یک نام و آیکون پیش فرض به شبکه اختصاص می دهد که در Network Center ظاهر می شود. این نام، یک نام کلی از قبیل Network و یا نام پیش فرضی است که مدیر سیستم در یک روتر و یا گیت وی ایجاد کرده است. اگر غالبا با پنجره Network Center سروکار دارید، در صورت اختصاص دادن اسامی پر معنا به هر شبکه، پیمایش در پنجره آسان تر خواهد شد. این کار به شما کمک می کند تا میان شبکه ها تمایز ایجاد کنید. بدین منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
1. روی آیکن Network کلیک کنید.
2. روی Network and Sharing Center کلیک کنید.
3. در پنجره ی ظاهر شده، روی Customize کلیک کنید، با انجام این کار، کادر محاوره ای Set Network Location ظاهر می شود.
4. در کادر متنی Network، نام شبکه ی جدید را تایپ کنید.
5. روی Change کلیک کنید. با انجام این کار، کادر محاوره ای Change Network Icon ظاهر می شود.
6. روی آیکنی که قصد استفاده از آن را دارید، کلیک کنید.
7. روی Ok، کلیک کنید.
8. روی Next و سپس Close کلیک کنید.
9. روی کادر Close کلیک کنید.
نکته: به منظور آنکه به هنگام انتخاب آیکن شبکه، انتخاب های بیشتری داشته باشید، مراحل 1 تا 5 را دنبال کنید تا کادر محاوره ای Change Network Icon ظاهر شود. در کادر متنی Look for Icon آدرس های زیر را تایپ کنید:
%systemRoot%\system32\imageres.dll
%systemRoot%\system32\shell32.dll
نمایش یک پوشه در شبکه به عنوان یک درایو
می توانید با نمایش یک پوشه به صورت یک درایو در کامپیوتر خود، به پوشه های به اشتراک گذاشته شده در شبکه به گونه ای آسان تر دسترسی یابید.
می توانید از پنجره Network ( به منظور دسترسی به این پنجره، روی Start و سپس Network کلیک کنید.) برای مشاهده کامپیوترهایی که بخشی از گروه کاری شبکه شما هستند، استفاده کنید. اگر مایلید با یک پوشه به اشتراک گذاری شده در یکی از کامپیوترها کار کنید، باید از طریق شبکه وارد آن کامپیوتر شده و پوشه ی مورد نظر را باز کنید. اگر مایلید با یک زیر پوشه در آن کامپیوتر کار کنید، باید آنقدر پوشه های مختلف را باز کنید تا به پوشه ی مورد نظر خود برسید. چنانچه به ندرت به استفاده از شبکه نیاز دارید، این مشکل چندان برایتان جدی نخواهد بود. اما پیمایش در تعداد زیادی پوشه ها به منظور دست یافتن به پوشه ی مورد نظر ، کاری بسیار وقت گیر است. به منظور صرفه جویی در زمان، ویندوز ویستا به شما امکان می دهد تا پوشه های به اشتراک گذاشته درشبکه را به عنوان یک درایو در کامپیوتر خود مشاهده کنید.
مزیت این کار در این است که آیکن مربوط به آن پوشه در پنجره Computer ظاهر می شود، در نتیجه می توانید با دابل کلیک روی آن ، پوشه مورد نظر دست یابید، بدین منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
1. روی Start کلیک کنید.
2. روی Computer کلیک کنید.
3. کلید Alt را فشار دهید. با انجام این کار نوار منوی Classic ظاهر می شود.
4. روی Tools کلیک کنید.
5. روی Map Network Drive کلیک کنید.
6. در کادر محاوره ای ظاهر شده،از لیست Drive بهره گرفته تا نامی را که مایلید برای پوشه مورد نظر خود در شبکه در نظر بگیرید را مشخص کنید.
7. روی Browse کلیک کنید.
8. کادر محاوره ای Browse For Folder ظاهر می شود.
9. روی پوشه ای در شبکه که می خواهید از آن استفاده کنید، کلیک کنید.
10. روی Ok و سپس Finish کلیک کنید.
با انجام این کار ویندوز ویستا پنجره ی جدیدی را باز کرده و محتوای پوشه مورد نظر را نمایش می دهد.
آیکنی برای پوشه ی مورد نظر در بخش Network Location در پنجره Computer ظاهر می شود.
11. روی Close کلیک کنید.
نکته : اگر از یک درایو قابل جابه جایی مانند یک حافظه Computer Flash استفاده می کنید، ویندوز ویستا به صورت خودکار نامی را به آن درایو اختصاص می دهد. اگر از پوشه ای به اشتراک گذاشته شده در شبکه استفاده می کنیدکه حرف انتخاب شده برای آن، پایین تر از درایو قابل جابه جایی باشد ( فرضا E D یا F ) ، تداخلی ایجاد خواهد شد. برای رفع این تداخل بهتر است از حروف بالاتر مانند X , Y و یا Z برای پوشه به اشتراک گذاشته شده استفاده کنید.
کار با فایلهای شبکه به صورت offline
می توانید حتی زمانی که به شبکه متصل نیستید، با فایلها و پوشه های موجود در شبکه کار کنید. به عنوان مثال ، تصور کنید که یک کامپیوتر کیفی در اختیار دارید و از آن برای اتصال به شبکه در دفتر کار خود استفاده می کنید. هنگامی که از دفتر کارتان خارج می شوید، باید اتصال خود به شبکه را قطع کنید. اما خوشبختانه می توانید به صورت offline به شبکه دسترسی داشته باشید. ویندوز ویستا دارای یک ویژگی با نام offline Files است که به شما امکان می دهد نسخه هایی از فایلهای موجود در شبکه را در کامپیوتر خود نگه دارید. سپس می توانید درست همان گونه که به شبکه متصل بودید، آن فایلها را مشاهده کرده و یا با آنها کار کنید. سپس وقتی مجددا به شبکه متصل می شوید، ویندوز ویستا به صورت خودکار فایلها را همگام سازی می کند. در این حالت ویندوز ویستا دو کار انجام می دهد: نخست ،با ایجاد نسخه هایی از هر فایل جدید یا تغییر یافته در پوشه های به اشتراک گذاشته شده، فایل های offline شما را به روزرسانی می کند و دوم، پوشه های به اشتراک گذاری شده را به فایلهایی که شما به صورت offline آنها را تغییر داده اید، به روز رسانی می کند. این همگام سازی زمانی که به شبکه متصل می شوید و زمانی که از شبکه خارج می شوید، به صورت خودکار انجام میشود. بدین منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
1. روی Start و سپس روی Network کلیک کنید.
2. در پنجره ی ظاهرشده ، روی کامپیوتری در شبکه که قصد دارید با آن کار کنید، دابل کلیک کنید.
3. با انجام این کار، منابع به اشتراک گذاشته شده آن کامپیوتر در شبکه، نمایش داده می شود.
4. اگر فایلهایی که مایلید به صورت offline با آنها کار کنید، در یک پوشه قرار دارند، آن پوشه ها را باز کنید تا به زیر پوشه ی مورد نظر برسید.
5. روی پوشه ای که مایلیدبه صورت offline از آن استفاده کنید، کلیک راست کنید.
6. روی Always Available Offline کلیک کنید.
7. در کادر محاوره ای ظاهر شده روی Close کلیک کنید.
نکته :
کادر محاوره ای Always Available Offline پس از چند ثانیه به صورت خودکار بسته می شود.
ویندوز ویستا آیکن Sync رابه آیکن معمولی پوشه اضافه می کند. حال می توانید از فایل های موجود در پوشه ، حتی زمانی که به شبکه متصل نیستید استفاده کنید.
نکته:
زمانی که ویندوز ویستا فایل های offline شما را به روزرسانی می کند، ممکن است دریابید که یک فایل هم در شبکه و هم در کامپیوتر offline شما تغییر کرده است. در این حالت، Sync Center پیغام Sync failed را به همراه پیوند conflict نمایش می دهد. روی آن پیوند و سپس روی Resolve کلیک کنید. در کادر محاوره ای Resolve Coflict 3 گزینه وجود دارد: Keep the network version of the file ( با انتخاب این گزینه، تغییرات offline صورت گرفته ازبین خواهند رفت) و Keep both version ( درصورت انتخاب این گزینه، نسخه offline با نامی متفاوت ذخیره خواهد شد.)
۱۳۸۷ بهمن ۱۱, جمعه
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
۱ نظر:
مرسی.
خدا خیرت بده.عالی بود.
ارسال یک نظر