تاکنون شرکتهای اندکی در زمینه تولید سیستم عامل فعالیت کرده اند. شاید بتوان علت این مسئله را به دو عامل نسبت داد. نخست این که یک ساختن یک سیستم عامل کار دشواری است. در نگاه نخست، این کار به تیمی متخصص در زمینه های تحلیل، برنامه نویسی ، مدیریت و بازاریابی نیاز دارد و از طرف دیگر ، سرمایه گذاری مناسبی می طلبد که فراهم کردن این مجموعه، کار هر گروهی نیست. علت دیگر را شاید بتوان در این دانست که در بازار سیستم عامل ها، یک شرکت چنان گوی سبقت را از دیگران ربوده است که سایر شرکتها حتی نمی توانند به خود اجازه ورود به این عرصه را بدهند. این شرکت همان طور که همه می دانند مایکروسافت است.
نگاهی به سیستم عامل های ساخت مایکروسافت
در حال حاضر بیش از 90% سیستم عامل های رایانه های موجود در جهان ساخته شرکت مایکروسافت است. این شرکت تاکنون سیستم عاملهای مختلفی ارائه داده است. نخستین بار در سال 1981 بود که شرکت مایکروسافت زمزمه های ارائه سیستم عاملی را که با کاربر خود از طریق ظاهر گرافیکی ارتباط برقرار می کند، مطرح کرد. نخستین نسخه ویندوز، در سال 1985 به بازار عرضه شد با وجود این که این سیستم عامل چندان کامل نبود، اما در مقایسه با سیستم عامل قبلی ، یعنی داس ، امکانات بسیار زیادی داشت، نرم افزارهایی مانند Notepad ,Paint تقویم و داشتن جعبه ابزار مانند Control panel این سیستم عامل را از سیستم عامل قبلی متمایز می کرد. مایکروسافت دو سال بعد، نسخه ی دوم از سیستم عامل ویندوز را ارائه داد. نرم افزاری مانند Excel از آورده های این سیستم عامل ویندوز 0/2 بود.
پس از ارائه نسخه های متعدد از ویندوز 0/2 ، مایکروسافت در سال 1990 ویندوز 0/3 را ارائه کرد. این سیستم عامل به جای اضافه کردن برنامه های کاربردی مختلف ، بر اجرای هم زمان برنامه های مختلف (چند برنامه گی) و اضافه کردن فضای حافظه رایانه توسط حافظه مجازی تکیه کرد. علاوه بر این مسائل ، امکانات مختلفی که مایکروسافت به این ویندوز اضافه کرده بود، باعث شد که این شرکت در فروش آن به موفقیتی عظیم دست پیدا کند. شرکت مایکروسافت تا قبل از ارائه نسخه ی بعدی سیستم عامل خود، یعنی سیستم عامل ویندوز 1/3 ، ده میلیون نسخه از این محصول را به فروش رسانده بود. در ادامه، پس ساز معرفی ویندوز 1/3 توسط مایکروسافت ، این شرکت به موفقیت بیشتری در بازار سیستم عاملها دست یافت به طوری که برخی معتقدند این محصول پایه و اساس بسیاری از طرح های امروزی مایکروسافت بوده است. پس از ویندوز 1/3 مایکروسافت کار روی نسخه جدیدی از ویندوز را آغاز کرد. مایکروسافت این ویندوز را 95 نامید. مایکروسافت این بار نیز در محصول جدید خود فناوری های جدیدی را قرار داده بود. کمی بعد،نسخه جدیدی از ویندوز 95 با نام ویندوز NT 0/4 در چهار مدل مختلف معرفی شد. این ویندوز با ظاهر ویندوز 95 و هسته ای قدرتمندتر ارائه شده بود. در سال 1998، شرکت مایکروسافت ویندوزی شبیه به ویندوز 95 را به بازار عرضه کرد. این ویندوز که ویندوز 98 به شمار می رفت اما با گذشت زمان این حقیقت آشکار شد که نسخه جدید ویندوز، بسیار پایدارتر و قابل اطمینان تر از نسخه های قبلی است. پس از ویندوز پرفروش 98 ، مایکروسافت در سال 2000 میلادی ویندوز2000 را برای کاربران تقریبا حرفه ای ارائه داد. نسخه " سرور" این سیستم عامل شناخته ترین مدل از این نرم افزار به شمار می آید. در این سال ، مایکروسافت ویندوز Me را که شباهت زیادی به ویندوز 98 داشت، به بازار عرضه کرد. اما به نوعی می توان گفت که انقلاب محصولات مایکروسافت در سال 2001 با ورود ویندوز xp اتفاق افتاد. این ویندوز که هم اکنون نیز کاربران فراوانی دارد، چه از نظر ظاهری و چه از نظر کارایی با نسخه های قبلی اش متفاوت است.
ویندوزهای " سرور 2003" و "ویستا" و " سرور 2008" نسخه های دیگر سیستم عامل های ساخت شرکت مایکروسافت است که در سالهای بعد معرفی شد.
ویندوزی جدید در راه است.
اگر نگاهی به نسلهای مختلف سیستم عامل های شرکت مایکروسافت بیندازیم، متوجه خواهیم شد که این شرکت همواره در پی تولید محصولات جدیدتر با قابلیت های گسترده تری نسبت به نسخه های قبلی است. در نتیجه ی این امر، زمزمه های به بازار آمدن نسخه جدید ویندوز از همین حالا شنیده می شود.
نسخه جدید از ویندوز در ابتدا با نامهای “Blackcomb” و " ویانا" معرفی شد، اما در حال حاضر نام آن " ویندوز 7" می باشد و بعید نیست در سال های آینده، این نام نیز تغییر کند. این ویندوز که گفته می شود تا 3 سال آینده به بازار خواهد آمد، نکات قوت زیادی نسبت به نسخه قبلی خود، یعنی ویستا خواهد داشت. اگر چه ممکن است سخن گفتن درباره محصولی که هنوز به بازار نیامده است قطعیت کلام را از بین ببرد اما تایید برخی از خصوصیات این محصول توسط مسئولان شرکت مایکروسافت، احتمال درست بودن کلام را افزایش داده است.
بهره گیری بهتر از پردازنده های چند هسته ای
یکی از مهمترین مزیتهایی که ویندوز 7 خواهد داشت، بهره گیری بهتر از پردازنده های چند هسته ای امروزی خواهد بود. اگر اطلاعاتی درباره بازار قطعات رایانه ای داشته باشید، حتما می دانید که در حال حاضر انواع مختلف پردازنده های چند هسته ای در بازار موجود است و پردازنده های تک هسته ای به تدریج از رده خارج می شود. از طرف دیگر ، برای این که رایانه بتواند از پردازنده چند هسته ای بیشترین بهره ممکن را ببرد، لازم است برنامه ای نیز وجود داشته باشد که با توجه به چندهسته بودن و نوع آن پردازنده نوشته شده باشد. به طور قطع اگر سیستم عامل یک رایانه که مهمترین نرم افزار موجود در آن است با توجه به چند هسته ای بودن پردازنده پیاده سازی شده باشد،کارایی رایانه نیز به طور چشم گیری افزایش خواهد یافت.
افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز
بر اساس آمار به دست آمده توسط مایکروسافت، 35 درصد از سیستم عاملهای ویستا پس از روشن کردن رایانه در کمتر از 30 ثانیه بارگذاری می شود. افزایش این زمان در دیگر رایانه های حاوی ویستا را می توان به این موضوع نسبت داد که برخی سرویسهای ویندوز یا برنامه هایی که در ابتدای کار ویندوز بارگذاری می شود، بدون دلیل اجرا می شود. از طرف دیگر ، بارگذاری درایور سخت افزارهای ویندوز و زمان زیادی که برخی از آنها برای بارگذاری نیاز دارد نیز در کند بالا آمدن سیستم عامل موثر است.
به همین دلیل، مایکروسافت برای ساخت ویندوز جدید، تیمی را مسئول کار روی افزایش سرعت بارگذاری کرده است. این تیم وظیفه دارد سرویسهایی را که بارگذاری آنها زمان بر است،شناسایی کند و برای آنها چاره ای بیاندیشد. از طرف دیگر این تیم باید برای بارگذاری درایورها از روشهای پردازش موازی در ابعاد وسیع تری استفاده کند.
خصوصیات جانبی جدید
در نسخه جدید ویندوز، مایکروسافت تلاش خواهد کرد ارتباط بین نرم افزارهای مختلف خود را بیشتر کند. به عنوان مثال در این راستا تلاش شده است ارتباطی بین Internet Explorer و Windows Live Messenger برقرار شود تا حساب یک کاربر در یک رایانه در آنها به راحتی به اشتراک گذاشته شود. از طرف دیگر در نسخه جدید ویندوز، نسخه های جدید نرم افزارهایی مانند Paint و Wordpad نیز عرضه خواهد شد. ادعا شده است که سرعت نصب ویندوز در نسخه جدید افزایش چشم گیری خواهد یافت و برنامه ریزی زیادی برای افزایش سرعت نصب نرم افزارهای مختلف انجام شده است. در مبحث شبکه نیز نرم افزارهای ارتباط با شبکه، پیشرفت بیشتری خواهد داشت و برقراری ارتباط با رایانه های دیگر آسان تر شده است.
سیستم عامل جدید، همچنین قابلیت های زیادی برای کار با وسایل جانبی لمسی ارائه خواهد داد.
پس از عرضه ناموفق ویندوز ویستا و نقدهایی که بر آن ویندوز حتی از طرف کارشناسان خود شرکت مایکروسافت وارد شد، این شرکت در تلاش است که در نسخه جدید، این شکست را به بهترین شکل ممکن جبران کند.
۱۳۸۷ بهمن ۴, جمعه
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر