۱۳۸۷ بهمن ۱۱, جمعه

راهنمای خرید لپ تاپ

در چند سال اخیر، لپ تاپ ها به دلیل قابلیت حمل و افزایش کارایی، محبوبیت زیادی در میان عموم پیدا کرده اند. در واقع بسیاری از این سیستم های رومیزی در بازار عرضه می شوند، اما وقتی صحبت از گرافیک به میان می آید تنها تعداد بسیار کمی از آنها قادر به رقابت با سیستم های رومیزی هستند. در این راهنما به برخی از نکات کلیدی که باید پیش از خرید لپ تاپ به آنها توجه داشت می پردازیم.

اندازه و وزن
بدون شک اندازه و وزن لپ تاپ از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه لپ تاپ هایی موسوم به لپ تاپ های Ultraporatable وجود دارند که وزن آنها به مراتب از حد انتظار کمتر است. اما این لپ تاپ ها، برخی از اجزای سیستم مانند درایوها را قربانی وزن و اندازه می کنند، در صورت لزوم می توان کمبود این قطعات را با نصب قطعات خارجی که توسط درگاه های USB به سیستم متصل می شوند، جبران کرد. اما این کار علاوه بر افزایش وزن سیستم حمل آنها را با دشواری همراه می سازد. پیش از خرید یک لپ تاپ باید حتما آن را درست بگیریم و اطمینان حاصل کنیم که این لپ تاپ چیزی است که مایل به حمل آن هستیم. به عبارت دیگر مطمئن شویم که سیستمی که می خریم برای ما دست و پاگیر نیست در ضمن باید به حجم و وزن وسایل جانبی مانند آداپتور AC نیز توجه کنیم.

پردازنده ها
پردازنده های دستگاههای متحرک مانند موبایل، مانند لپ تاپ ها عموما از پردازنده های رایانه ای رومیزی کندتر هستند. نوع پردازنده استفاده شده در لپ تاپ ها بر حسب اندازه لپ تاپ و کاربرد آن متفاوت است. پردازنده ها اثر مستقیمی بر کارایی سیستم و نیز عمر مفید باتری دارند، مقایسه پردازنده ها چندان ساده نیست و هر فرد بر اساس نیازهای کاری خود باید با مشورت با متخصصان امر پردازنده مناسب را انتخاب کند. معمولا کاربرانی که محاسبات سنگین انجام می دهند تمایل به خرید پردازنده های قوی تر دارند. اگر چه این پردازنده ها قدرت محاسباتی سیستم را افزایش می دهند، اما با توجه به این که این پردازنده ها حرارت زیادی تولید می کنند و با در نظر گرفتن این که فضای موجود در لپ تاپ به مراتب کمتر از فضای رایانه های رومیزی است، عدم دقت کافی در انتخاب پردازنده، می تواند منجربه آسیب دیدگی قطعات شود.

حافظه اصلی
معمولا میزان حافظه اصلی (RAM) قابل پشتیبانی توسط لپ تاپ ها در مقایسه با رایانه های رومیزی کمتر است. اکثر ما عادت داریم وقتی رایانه جدیدی می خریم یا رایانه فعلی خود را ارتقا می دهیم، حداکثر میزان حافظه ی رم قابل پشتیبانی توسط آن سیستم را برای آن تهیه کنیم. از آنجایی که سخت افزار لپ تاپ ها با سخت افزار رایانه های رومیزی متفاوت و نسبت به آنها حساس تر است ارتقای قطعات سخت افزاری را باید به متخصص بسپاریم. در حال حاضر حداقل حافظه مورد نیاز 2 گیگا بایت است.

صفحه نمایش و ویدئو
امکانات ویدئویی لپ تاپ ها از صفحه نمایش و پردازنده ویدئو تشکیل می شود. در انتخاب صفحه نمایش باید اندازه صفحه نمایش و درجه تفکیک پذیری تصویر (Resolution) را مورد توجه قرار دهیم. هر چند صفحه نمایش بزرگتر باشد، درجه تفکیک تصویر بالاتر خواهد بود. اما صفحه نمایش بزرگتر به معنی اندازه بزرگتر و قابلیت حمل کمتر است. صفحات بزرگ اکنون به یک استاندارد تبدیل شده اند، زیرا بسیاری از کاربران از صفحه نمایش کوچک قبلی رضایت نداشتند، نوع پردازنده گرافیک کارایی رایانه را در مورد کارهایی مانند گرافیک سه بعدی و کیفیت پردازش فایل های ویدئویی مشخص می کند.

داریوها
چقدر فضا برای ذخیره اطلاعات خود نیاز دارید؟ انتخاب دیسک های سخت به مراتب ساده تر از انتخاب حافظه رم است. زیرا اندازه آنها مشخص است و برخلاف حافظه اصلی، انتخاب آنها چندان تابع امکانات سیستم نیست. کارایی دیسک های تابع سرعت چرخشی آن است. هر چند این سرعت بالاتر باشد، کارایی سیستم بالاتر است. در مورد لپ تاپ ها، درایوهای نوشتن روی DVD اکنون یکی از امکانات استاندارد لپ تاپ ها هستند و امکانات آنها در همه رایانه ها کم و بیش یکسان است. اخیرا درایوهای جدیدی به بازار آمده اند که با استفاده از اشعه آبی رنگ، فایل های ویدوئو را با سرعت و کیفیت بالاتر می خوانند، این درایوها در حال حاضر چندان متداول نیستند، اما به مرور زمان جای درایوهای فعلی را خواهند گرفت.

اتصال به شبکه
توانایی اتصال به شبکه از امکانات اصلی همه لپ تاپ های امروزی است. در هنگام خرید، باید به دنبال لپ تاپی باشیم که یک مودم با سرعت دست کم 56 کیلوبایت بر ثانیه داخلی و اترنت سریع داشته باشد. با رشد و پیشرفت شبکه های بی سیم، اکثر لپ تاپ های امروزی به این نوع شبکه مجهز هستند. اتصال به شبکه هایی با استفاده از ارتباط بلوتوث و فروسرخ (IR) نیز امتیاز مثبت دارند.

طول عمر باتری
طول عمر باتری از مهمترین موارد در خرید لپ تاپ است. بهترین لپ تاپ اگر در هر بار شارژ شدن تنها 30 دقیقه زمان محاسبه و کار دریافت کند، در عمل بی استفاده است. باتری را باید از شرکت هایی که طول عمر باتری آنها استاندارد است خرید. حداقل طول عمر باتری در شرایط عادی باید 2 ساعت باشد. اگر مدت زمان مورد نیاز شما از 2 تا 3 ساعت بیشتر است، می توانید از لپ تاپ هایی استفاده کنید که در سخت افزار آنها امکان نصب یک باتری اضافه وجود دارد. عمر مفید باتری حدود دو سال است و پس از گذشت این مدت باید آن را جایگرین کرد.

ضمانت نامه
حمل و نقل لپ تاپ ها از یک سو و حساسیت سخت افزار آنها از سوی دیگر، آنها را بیش از رایانه های رومیزی مستعد آسیب دیدگی می کند. وقتی یک سیستم جدید می خریم، باید اطمینان حاصل کنیم که ضمانت نامه ی آن حداقل به مدت یک سال اعتبار دارد. اگر بار محاسباتی سیستم مازیاد و یا استفاده از آن بیش از حد طولانی باشد، ضمانت نامه سه ساله تقریبا اجتناب ناپذیر است. البته هزینه این نوع ضمانت نامه بیش از ضمانت نامه یک ساله است. توجه به این نکته بسیار مهم است که شرکت های عرضه کننده خدمات پشتیبانی، تنها زمانی قابل اطمینان هستند که طرف قرارداد با شرکت سازنده لپ تاپ باشند.

هیچ نظری موجود نیست: