۱۳۸۷ بهمن ۱۱, جمعه

راهنمای خرید مودم ADSL

در این مطلب قصد داریم شما را در خرید مودم های ADSL راهنمایی کنیم

سوئچ
به هر رایانه در شبکه، یک گروه گفته می شود و وظیفه سوئچها ارتباط دادن این گروه ها به یکدیگر است. یک سوئچ می تواند بین دو گروه، چندین اطلاعات را به طور همزمان با توجه به پهنای باند بفرستد.

روتر
وظیفه روترها تشخیص مسیری است که اطلاعات باید از آن عبور کند تا به مقصد برسد. وجود چنین تجهیزاتی در مودم های ADSL و قابلیت های مختلف در این ویژگی ها باعث بالارفتن قیمت مودم های ADSL می شود.

قابلیت بی سیم
برخی مودم های ADSL دارای قابلیت برقراری ارتباط بی سیم از طریق رابط 802.11 IEEE یا Wi-Fi است و از استاندارهای G,B,A و N این رابط برای برقراری ارتباط استفاده می کند. معمولا وجود رابطهای بی سیم باعث فراتر رفتن قیمت از 100 هزار تومان می شود.
در حال حاضر اکثر مودم ها از پورت های LAN و USB برای برقراری شبکه اترنت استفاده می کنند. معمولا مودم یک پورت، برای تک رایانه ها و منازل و مودم های چند پورت برای شرکت ها کاربرد دارد. LAN پهنای باند بیشتری دارد و عیب یابی آن نیز آسان تر است. پس در صورتی که مودم شما بیرونی است و مادربردتان از درگاه LAN پشتیبانی می کند و یا این که دارای کارت شبکه هستید، بهتر است از این نوع درگاه استفاده کنید. البته تمام این موارد به نوع شبکه و ترافیک آن نیز بستگی دارد.برای خرید مودم های بی سیم نیز نوع استاندارد آنها در پهنای باند و نهایت شعاع قابل استفاده بسیار مهم است.

تعداد پورت ها:
تعداد پورتها برای راه اندازی یک شبکه رایانه ای کوچک، اهمیت دارد با خرید یک مودم با چند پورت اضافی بدون نیاز به هیچ سوئچ جداگانه یا روتر می توانید یک شبکه راه بیندازید. البته قیمت مودم چند پورت تقریبا دو برابر مودمهای تک پورت است.
بیشترین تعداد پورتهای LAN در مودم های کنونی 4 پورت است و برای راه اندازی یک شبکه محلی کوچک در خانه کافی به نظر می رسد. مودمهای دارای چند پورت به راحتی می تواند شبکه را به اشتراک بگذارد و در واقع به عنوان یک هاب عمل کند اما در مقابل معمولا مودمهایی که دارای چند پورت است در بیشتر مواقع از درگاه USB پشتیبانی نمی کند یا در نهایت از یک پورت USB پشتیبانی می کند.

نویزگیر:
برای پرهیز از این مشکل معمولا توصیه می شود که برای استفاده از اینترنت از یک کابل جدا استفاده شود یا مودم را در مسیر اولین خروجی کابل تلفن قرار دهیم و یا این که قبل از هر دستگاه تلفن از یک نویزگیر “Splitter” استفاده شود.
نویزگیر همراه با مودم نیست اما اکثر شرکت های خدمات دهنده ADSL یا شرکت های توزیع کننده مودم های ADSL همراه با مودم، یک نویزگیر تحویل می دهند.

نوع مودم:
نکته ی دیگر در هنگام خرید مودم، توجه به نوع استاندارد مودم است. مودم های قدیمی، مودم های ADSL ساده است؛ در حالی مودم های امروزی مودم های ADSL2 است. توان آپلود در هر دو مدل، یک مگابایت در ثانیه است اما در مدل ADSL سرعت دانلود 8 مگابیت ، در مدل ADSL2 12 مگابیت و در مدل ADSL+ 24 مگابیت و در مدل مگابیت در هر ثانیه است. البته تمام این موارد بستگی به سرعت اینترنت شما دارد. اگر از کاربران عادی و خانگی هستید، نمی توانید سرعت بیش از 128 کیلوبیت داشته باشید. پس نوع مودم در ایران برای طیف وسیعی از کاربران بی معنی است.

هیچ نظری موجود نیست: