۱۳۸۷ اسفند ۱۷, شنبه

راهنمای نصب ویندوز

یکی از مهارت هایی که هر کاربر رایانه باید فراگیرد، نصب سیستم عامل روی رایانه است.
سیستم عامل پس از مرور زمان که روی رایانه مورد استفاده قرار می گیرد، ممکن است به هر دلیلی مانند نفوذ ویروس و... دچار مشکل شود. در چنین حالتی بهترین راهکار نصب یک ویندوز جدید روی کامپیوتر است.

نصب ویندوز XP روی نسخه های قدیمی ویندوز
ویندوز XP را می توان به دو روش روی ویندوزهای قدیمی نصب کرد که ما به شرح آن می پردازیم.

1- روش اول : ارتقای سیستم عامل فعلی به ویندوز XP است که در اصطلاح به آن Upgrade می گویند.
در این روش سیستم عامل windows me، windows 98، windows NT یا 2000 را به XP ارتقا می دهیم. پس از عملیات نصب، ویندوز XP تمام تنظیمات ویندوز قبلی را دارد و تمام برنامه های ویندوز قبلی روی ویندوز جدید موجود است، اگر چه بعضی از آن ها ممکن است اجرا نشود.
در این حالت پس از نصب ویندوز XP، ویندوز قبلی دیگر روی رایانه شما وجود نخواهد داشت.

2- روش دوم که به آن نصب جدید می گویند، یک نسخه کاملا مستقل از ویندوز XP روی رایانه نصب می شود و ویندوز قبلی نیز وجود دارد. به طوری که هنگام روشن شدن رایانه از شما پرسیده می شود که قصد دارید با کدام سیستم عامل کار کنید. در این حالت دو یا چند سیستم عامل به صورت مستقل از یکدیگر می تواند کار کند.
نکته مهم در حالت فوق این است که باید برای ویندوز جدید یک درایو دیگر تعریف کنیم. به عنوان مثال اگر ویندوز قبلی روی درایو C نصب شده باشد، ویندوز XP را باید در درایو D یا E یا ... نصب کرد.

برای نصب ویندوز XP عملیات زیر را به ترتیب انجام می دهیم:
ابتدا دستگاه را روشن کرده و ویندوز قبلی را اجرا می کنیم، سپس سی دی نصب ویندوز XP را در سی دی رام قرار می دهیم تا سی دی به صورت خودکار اجرا شود و پنجره ای را روی صفحه نمایش ایجاد کند. در پنجره موجود، روی گزینه Install windows xp کلیک و بعد نوع نصب خود را مشخص می کنیم. ما نوع نصب را new installation قرار می دهیم تا هم ویندوز قبلی و هم XP را در کنار هم داشته باشیم و سپس دکمه next را کلیک می کنیم.
در پنجره بعدی accept this agreement را برای قبول موافقت نامه نرم افزاری مایکروسافت انتخاب می کنیم و باز هم با کلیک روی next به مرحله بعدی برای نصب قدم می گذاریم.
پنجره جدید، شماره سریال ویندوز XP را سوال می کند. این شماره ها را می توان از روی جلد سی دی ویندوز بخوانیم و در محل های مشخص شده وارد کنیم. البته گاهی ممکن است این شماره سریال دریک فایل متنی درون سی دی باشد.
پنجره بعدی که روبروی شما باز می شود، گزینه ای را برای انتخاب زبان اصلی دارد که ما زبان مورد نظر خود را از آن انتخاب می کنیم.
دکمه Advanced option را برای تنظیم نحوه نصب کلیک می کنیم تا پنجره آن باز شود.
در این پنجره نام پوشه ویندوز را می توانیم تعیین کنیم. حتما گزینه زیر را انتخاب کنید.
“ I want to choose the installation drive and…”
دلیل انتخاب این گزینه این است که هنگام نصب، درایو محل نصب ویندوز از ما پرسیده شود، در غیر این صورت به طور خودکار، ویندوز در درایو C نصب می شود. با ورود به مرحله بعد از ما سوال می شود که می خواهیم آخرین تغییرات فایلهای نصب ویندوز XP را از سایت مایکروسافت دریافت کنیم یا خیر؟ گزینه No را انتخاب می کنیم و برای ورود به مرحله بعد روی Next کلیک می کنیم.
با گذر از این مراحل برنامه نصب، فایل ها و برنامه های لازم برای اجرای ویندوز، روی رایانه کپی می شود. هنگام کپی کردن فایل ها، برنامه نصب امکانات و قابلیت های ویندوز XP نمایش داده می شود. در نهایت، برنامه نصب ویندوز، رایانه شما را Restart می کند.
پس از راه اندازی مجدد، ویندوز شروع به شناسایی سخت افزارهای رایانه می کند. در این مرحله شما باید درایوهای سیستم خود مانند درایو مادربرد را نصب کنید. در نهایت سیستم بعد از شناسایی سخت افزارها دوباره restart می شود.
در مرتبه بعدی نام کاربر از شما پرسیده می شود که می توان چند کاربر را برای استفاده از رایانه مشخص کرد. در این جا نصب ویندوز به پایان می رسد تا شما یک سیستم عامل کارآمد را روی سیستم خود داشته باشید.

۱ نظر:

ناشناس گفت...

با سلام دوست عزیز و تشکر از مطلبی که درباره نصب سیستم عامل ارائه کرده اید. واقعا استفاده کردم. باید اذعان کنم مطالب وبلاگتان بسیار مفید است. اتفاقی به مطالب مفیدی در مورد نصب چند سیستم عامل برخورد کردم که در مشکل گشای تیماکاوش آمده است. لینک زیر را برایتان در پایین می گذارم که اگر دوست داشتید، شما هم آن را مطالعه کنید.
http://www.timasearch.com/solutions/page.php?id=04A