۱۳۸۷ اسفند ۲۹, پنجشنبه

راهنمای خرید صفحه کلید

به طور حتم در پایان خواندن این مطلب که به طور مفصل به تاریخچه و آسیب های ناشی از عدم انتخاب یک صفحه کلید مناسب است پی خواهید برد. بسته به نحوه قرارگیری ارقام، حروف و نشانه ها در کنار یکدیگر، طرح بندی های مختلفی ایجاد می شود که در زیر دو نوع رایج از آن ها را توضیح می دهیم.

صفحه کلید طرح QWERTY Keyboard
این طرح بندی که در سال 1878 توسط " کریستوفر شولز " ( مخترع ماشین تحریر در سال 1868 ) ایجاد گردید، به دلیل ارزان و آسان بودن و همچنین مشکلات استفاده از طرح بندی های جدید، تا به امروز ، رسمی ترین و پر استفاده ترین طرح صفحه کلید به شمار می رود. علت نام گذاری آن به این نام، نزدیکی کلیدهای حرفی Q,W,E,R,T,Y در ردیف بالایی بخش الفبایی صفحه کلید است.

صفحه کلید طرح Dvorak Keyboard
این طرح بندی در سال 1936 و جهت رفع مشکلات مدل
QWERTY توسط August Dvorak ابداع گردید. ویژگی این صفحه کلید، استقرار حروف صدادار انگلیسی در کنار یکدیگر و در سمت چپ صفحه کلید می باشد. با آموختن نحوه استفاده صحیح از این نوع طرح بندی، به دلیل وضعیت خاص قرارگیری کلیدها در کنار یکدیگر ، می توان در زمان ورود اطلاعات، کار کمتری انجام داده و در مجموع سرعت عمل تایپ را بالا برد.

عوامل مهم در طرح بندی صفحه کلیدها
علاوه بر نحوه خاص قرارگیری کلیدها روی صفحه کلید، اصول طراحی بهینه صفحه کلیدها بر اساس مطالعات آرگونومیکی است به این معنا که طرح بندی صفحه کلید باید به گونه ای باشد که :
1- میزان فشار وارده در زمان تایپ به هر دو دست یکسان باشد.
2- بیشترین فشار وارده روی کلیدهای ردیف میانی صفحه کلید باشد.
تناوب تایپ توسط یک انگشت خاص باید حداقل و تناوب حرکت دستها باید حداکثر باشد. در غیر این صورت انجام امور تکرار و یا کار مداوم با رایانه، موجب پیدایش بیماری سندروم مچ دست در کاربر می شود. سندروم مچ دست نوعی اختلال حاد می باشد که عامل بروز آن، فشارهای مکرر، ضربات فیزیکی ، وضعیت های خاص ارثی یا برخی بیماری هاست. این اختلال بر بخشی از عصب خاص در مچ دست اثر گذاشته و غلاف احاطه کننده زردپی دست را ملتهب می کند.
طبق تحقیقات صورت گرفته در ارتباط با تاثیر استفاده از طرح بندی های مختلف صفحه کلید در پیدایش این بیماری، محققان دریافته اند که استفاده از طرح بندی
QWERTY به دلیل نزدیکی دست ها در زمان تایپ با یکدیگر و توزیع نامناسب فشار بر هر کدام، یکی از عوامل ایجاد سندروم مچ دست می باشد. در عین حال برای کاربران دایمی کامپیوتر نیز استفاده از صفحه کلید های NATURAL KEYBOARB توصیه می شود که کلیدهایی نرم داشته و به دلیل وضعیت خاص قرارگیری کلیدها در شیب، اصول آرگونومیک سه گانه به خوبی رعایت شده است.

مشخصه های انتخاب صفحه کلید
-  با سیم یا بی سیم:
بسته به نوع نیاز، شما می توانید انواع مختلف صفحه کلید را داشته باشید. اگر نوع کارتان به گونه ای است که وجود سیم آن هم کوتاه ، شما را با مشکل روبه رو می کند بهتر است از صفحه کلیدهای بی سیم استفاده کنید. به طور کلی برای استفاده های رومیزی، صفحه کلیدهای سیم دار پیشنهاد می شود. اما اگر رایانه شما از نوع سینمای خانگی است که نیاز به کنترل از راه دور دارد، بهتر است از این صفحه کلید استفاده کنید.

-ویژگی های پیشرفته بازی و مدیا پلیر
در حال حاضر، صفحه کلیدهای موجود در بازار به دو دسته تقسیم می شود:
صفحه کلیدهای مخصوص بازی و صفحه کلید های مدیا پلیر.
هر دو دسته از این صفحه کلیدها تعدادی دکمه اضافه جهت ارسال برنامه ها، تنظیم صدا و دیگر امکانات جانبی دارند که شما می توانید بسته به نیاز خود صفحه کلیدی را انتخاب کنید که ابزار مورد نیازتان را داشته باشد.
-انجنادار یا استاندار
ممکن است بعضی ها با صفحه کلیدهای استاندارد احساس راحتی کنند اما اگر دنبال گزینه بهتری برای تناسب حالت  طبیعی دست ها یا مچ دست هایتان باشید، باید بدانید که تعداد زیادی از صفحه کلیدهای آرگونومیک وجود دارد که در آن ها راحتی و کاهش فشار رعایت شده است.
توصیه ما به شما عزیزان برای خرید صفحه کلید ، انتخاب یک صفحه کلید آرگونومیک است.


هیچ نظری موجود نیست: