۱۳۸۷ اسفند ۱۵, پنجشنبه

راهنمای خرید کارت تی وی

کارت تلویزیون یا همان TV Card، یکی از ابزارهای جانبی رایانه است که خیلی ها به خریدن آن علاقه نشان می دهند.در یک تعریف ساده، کارت تلویزیون به کامپیوتر شما امکان می دهد که امواج تلویزیونی را دریافت کند و شبکه های تلویزیونی را نمایش دهد. در حال حاضر 4 نوع مختلف از کارت تلویزیون وجود دارد که هر یک قیمت و کاربرد متفاوتی دارد.

انواع مختلف کارت های تی وی
تیونر تلویزیون های آنالوگ:
این کارت ها ارزان ترین و ساده ترین نوع کارت های تلویزیون هتستند. مدل بسیار ارزان قیمت از این کارت، امواج شبکه های آنالوگ را دریافت می کند و تصویری آنالوگ و بدون امکان ضبط را به نمایش می گذارد. این همان توانایی است که تلویزیون های معمولی نیز دارند. در مدل بهتر از همین نوع کارت، شبکه های آنالوگ با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال به تصاویری از نوع
JPEG های متحرک یا Mpeg تبدیل می شود و پس از پردازش شدن به نمایش گذاشته می شود در این صورت شما مکان خواهید یافت که تصاویر را به فرمتی دیجیتال مانند Mpeg ذخیره کنید. بیشتر این کارت ها، امواج رادیوهای FM را نیز دریافت و پخش می کنند.
تیونر تلویزیون های دیجیتال:
در بسیاری از کشورها امواج تلویزیون به وسیله کابل و با فرمتی دیجیتال و کیفیتی بالاتر به خانه ها راه می یابند. از همین رو دیگر به مبدل آنالوگ به دیجیتال نیازی نیست. این کارت ها ساختار ساده ای دارند و چندان گران نیستند.
کارت های هیبرید:
کارت های هیبرید، تیونرهای پیشرفته ای هستند که به صورت دستی برای دریافت شبکه آنالوگ یا دیجیتال تنظیم می شوند. البته این کارت ها نمی توانند به طور همزمان شبکه آنالوگ یا دیجیتال را پخش کنند و کاربر باید یکی از این دو نوع شبکه را بسته به نیاز خود انتخاب کند.
کارت های
Combo:
همان گونه که از نام این کارت ها برمی آید، این کارت ها دو کاره هستند، یعنی دو تیونر مجزا روی این کارت ها تعبیه شده است تا بتوانند به طور همزمان هم شبکه های آنالوگ و هم شبکه های دیجیتال را دریافت و پخش کنند. این کارت ها گران قیمت ترین نوع کارت های تلویزیون محسوب می شوند.

در کشور ما هر سه کارت های آنالوگ، هیبرید و Combo موجود است، با این وجود که ما تنها می توانیم ازقابلیت آنالوگ کارت های تلویزیون استفاده کنیم. دسته ای از کارت های تلویزیون، کارت Capture نیز هستند. این کارت ها به ورودی بیشتری مجهز شده اند تا امواج را به صورت آنالوگ یا دیجیتال از یک پخش کننده تصویر مانند دوربین یا VCR دریافت کنند و با فرمتی مناسب روی رایانه ذخیره کنند. مدل ارزان قیمت این گونه کارت ها تنها به ورودی دیجیتال مجهز است اما برخی مدل های این کارت ها از ورودی آنالوگ نیز پشتیبانی می کنند و شما می توانید حتی با یک دستگاه VCR قدیمی، فیلمی را به روش آنالوگ پخش و به فرمت دیجیتال تبدیل کنید.

تقسیم بندی های دیگر
برخی از کارت های تلویزیونی به دو تیونر یکسان مجهزند و بدین ترتیب قادرند دو شبکه متفاوت را به طور همزمان دریافت کنند. این کارت ها به وسیله نرم افزارهای خاصی قادر خواهند بود که استفاده از ویژگی تصویر در تصویر را در رایانه شما ممکن کنند. در این حالت شما قادر خواهید بود تصاویر دو شبکه مختلف تلویزیونی را در آن واحد به فرمتی دیجیتال تبدیل کرده و روی هارددیسک رایانه ذخیره کنید.
تمام مدل های مختلفی که تاکنون از آن ها نام بردیم به شکل واسط های مختلف ساخته  میشوند. مرسوم ترین کارت های تلویزیون با استفاده از پورت
PCI Express به رایانه متصل می شوند. طبیعتا این کارت های تلویزیون یک ابزار داخلی " Internet " هستند. در مقابل کارت های تلویزیون بیرونی  " External " وجود دارند که از طریق پورت USB به کامپیوتر متصل می شوند. کارت های بیرونی معمولا گران قیمت هستند و امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار می دهند. در هنگام انتخاب یک کارت خارجی به سری پورت USB که کارت از آن پشتیبانی می کند توجه کنید. کارت هایی که از پورت USB 2.0 استفاده می کنند، از سرعت بالاتری برای انتقال تصویر برخوردارند. برخی از کارت های تلویزیون از بافر داخلی برای ذخیره تصاویر برخوردارند. البته در صورتی که رایانه شما به یک رم با حجم بالا مجهز باشد ، با استفاده از بیشتر کارت های تلویزیون دیجیتال و یک نرم افزار مناسب، می توانید تصاویر را به سادگی بافر کنید. بافر کردن تصاویر به شما امکان می دهد تصاویر تلویزیونی را به عقب برگردانید یا اگر پس از دیدن یک برنامه از آن خوشتان آمد، به اندازه حجم بافر به عقب برگردید و برنامه را از ابتدا ضبط کنید. در صورتی که اتاق رایانه شما اتاقی دلباز و بزرگ است، کارت تلویزیونی انتخاب کنید که به کنترل از راه دور مجهز باشد. اما اگر تمام مدت به صفحه نمایش رایانه خود نزدیک هستید و از آن فاصله نمی گیرید، پرداخت پول بیشتر برای کنترل از راه دور ، هزینه اضافی محسوب شده  بی فایده است.


۱ نظر:

ناشناس گفت...

ممنون
مفید بود