۱۳۸۸ تیر ۴, پنجشنبه

ساخت فونت دلخواه شما

به مجموعه حروفی که با رابط گرافیکی ، تصویر نوشتاری یک زبان را نشان می دهد، رسم الخط یا فونت گفته می شود.
امروز سایتی را معرفی می کنیم که با آماده سازی یک نرم افزار تحت وب این امکان را می دهد تا در کمتر از 10 دقیقه دست خط مخصوص خودتان را به فونت های قابل استفاده در رایانه تبدیل کنید. با کمک ابزار موجود در این سایت می توانید از خلاقیت ذهنتان کمک بگیرید و همچون کمپانی های بزرگی از جمله یاهو و گوگل فونت های بسیار زیبا و منحصربه فردی را ایجاد کنید.
هفت مرحله برای ساخت فونت مورد علاقه شما
اولین چیزی که برای ساخت فونت به آن نیاز دارید کمی وقت است! همان طور که قبلا اشاره کردیم این زمان می تواند کمتر از 10 دقیقه باشد، پس از آن که زمان لازم برای این کار فراهم کردید می باید به سایت زیر وارد شوید:
www.yourfonts.com
سپس 7 مرحله موجود در آن را به ترتیب و پشت سرهم انجام دهید. توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین وسایلی که برای ساخت فونت به آنها احتیاج دارید یک دستگاه چاپگر برای چاپ قالب خام حروف و یک دستگاه اسکنر برای ارسال دست خط شما به رایانه است.
مرحله اول : چاپ قالب
پس از ورود به سایت فوق با کلیک بر روی گزینه Print Template اولین مرحله از 7 مرحله آغاز می شود. در این مرحله قالب خام حروف در دو فرمت مختلف به صورت عکس و فایل pdf در اختیار شما قرار می گیرد. دقت کنید که اگر می خواهید قالب نمونه را چاپ کنید بهتر است قالب pdf را دانلود کنید و چنانچه چاپگر و اسکنر در اختیار ندارید، اما می خواهید با استفاده از نشانگر ماوس یا قلم نوری به نوشتن حروف در قالب نمونه بپردازید ، بهتر است از فرمت های عکسی استفاده کنید.
مرحله دوم : نوشتن حروف
پس از آنکه قالب خام حروف را دانلود کردید می باید حروف مربوط به هر خانه را دقیقا در آن خانه وارد کرده و فایل نمونه را به طور کامل تکمیل کنید.
برای انجام این کار باید نکات زیر را در نظر بگیرید که عبارتند از :
1- استفاده از یک خودکار یا مداد مناسب که ضخامت نوک آن نه خیلی نازک باشد نه بسیار کلفت. همچنین توجه داشته باشید که حروف کاملا در جداول مربوطه قرار بگیرند.
2- تنها حروفی در فونت شما جای می گیرند که خانه های مربوط به آنها را پر کنید. پس اگر می خواهید حروف یا نمادهای خاصی در فونت شما وجود نداشته باشند ، می توانید جدول مربوط به آنها را خالی بگذارید.
3- در سمت چپ و داخل هر جدول 4 نشانه کوچک به صورت افقی وجود دارد که به شما در محل قرارگیری حروف کمک می کند. سعی کنید از این نشانه ها به درستی کمک بگیرید و حروف خود را در جای مناسبی بنویسید.
4- در این مرحله تصویری نیز برای شما نمایش داده شده است. در این تصویر دو ردیف حروف وجود دارد که ردیف اول به درستی نوشته شده است و چیدمان حروف در ردیف دوم اشتباه است. سعی کنید با توجه به ردیف اول شما نیز حروف خود را به درستی در جداول وارد کنید.
مرحله سوم : اسکن و ذخیره سازی
پس از وارد ساختن تمام حروف مورد نظر در قالب مربوطه و بررسی نهایی آن می باید روی گزینه Scan & Save Template کلیک کنید تا وارد مرحله سوم شوید. در این مرحله نیز به این نکات توجه کنید:
1- مطمئن شوید که شیشه اسکنر تمیز و شفاف است.
2- دقت کنید که قالب تکمیل شده را در جهت مناسب اسکن کنید و صفحه وارونه نشده باشد.
3- بهتر است کاغذ را در حالت Color یا Grayscale اسکن کنید و از اسکن کردن در حالت سیاه و سفید پرهیز کنید.
4- تفکیک پذیری اسکن را می توانید در حالت 150 dpi تنظیم کنید اما بهتر است این کار را با وضوح 300 dpi به انجام برسانید.
5- دقت کنید که خطوط دور تا دور قالب هنگام اسکن حذف نشود و پس از اسکن کردن کاملا مشخص باشد همچنین هیچ حرف یا نقش اضافه ای در محدوده خارج از جداول مشخص شده روی تصویر اسکن شده وجود نداشته باشد.
6- پهنای تصویر اسکن شده می تواند بین 1000 تا 4000 پیکسل باشد اما ارتفاع آن باید بیش از 1000 و کمتر از 5000 پیکسل باشد.
مرحله چهارم : شناسنامه فونت
پس از بررسی نکات مرحله 3 و تهیه تصویر اسکن شده از قالب تکمیل شده می توانید روی گزینه Upload template کلیک کنید تا وارد مرحله چهارم شوید. دراین مرحله نام فونت و جزئیات مربوط به امتیاز استفاده از آن را مشخص کنید. همچنین با کلیک روی گزینه Choose در بخش Template Page 1 نیز می توانید فایل اسکن شده از صفحه اول را در سایت آپلود کنید.
توجه : چنانچه صفحه شماره دو از قالب خام حروف را نیز تکمیل کرده اید برای آپلود آن در سایت می توانید روی گزینه Click here در بخش Template Page 2 کلیک کنید.
مرحله پنجم : پیش نمایش
پس از آپلود موفقیت آمیز قالب تکمیل شده حروف، پیش نمایشی از مجموعه حروف مورد نظر شما در اختیارتان قرار می گیرد. در این مرحله می توانید متن دلخواهتان را در کادر Add Custom text وارد کنید تا پیش نمایش آن را با توجه به حروفی که ساخته اید ، مشاهده کنید.
چنانچه تمام مراحل را به درستی پشت سر گذاشته باشید و پیش نمایش صحیح از فونت خود را مشاهده کنید، می توانید روی گزینه Download کلیک کنید تا مرحله ششم برای شما به نمایش درآید.
مرحله ششم : دانلود فونت
در این مرحله لینک دانلود فونت شما در اختیار قرار می گیرید. پس از کلیک روی لینک مربوطه و دانلود فایل فونت ساخته شده توسط خودتان می توانید روی گزینه Install & Use کلیک کنید.
مرحله هفتم : نصب و استفاده
با ورود به این مرحله روش نصب فونت ایجاد شده در سیستم عامل ویندوز، لینوکس و مکینتاش به شما نمایش داده می شود. با کمک روش های ذکر شده می توانید فونتتان را در سیستم عامل نصب کرده و به راحتی در تمام نرم افزارهایی که قابلیت تایپ در آنها وجود دارد استفاده کنید.
منبع : ضمیمه کلیک شماره 228

هیچ نظری موجود نیست: